Stockholms Simfestival

Frågor och svar

Att tävla i öppet vatten är en spännande upplevelse. Kanske ska du göra det för första gången eller undrar något specifikt inför Simfestivalen. Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna här. Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare funderingar!

Vilken utrustning behöver jag för att delta på Simfestivalen? 


Svar: Badkläder och våtdräkt är utrustning som rekommenderas till Simfestivalen. Badmössa ingår i startavgiften. I motions- och tävlingsklassen på 1800m och 3600m-loppen är våtdräkt ett krav. Simboj är ett krav i motionsklassen.


Vad är vattentemperaturen?


Svar: Temperaturen i Källtorpssjön är väderberoende och kan ändras ganska snabbt på några varma dagar. Vattentemperaturen 2022 uppmättes till 20 grader och direkt efter start bröt solen fram ur ett molntäcke vilket gav alla en fin dag.

2023 var temperaturen över 23 grader i vattnet och tävlingsklass fick inte simma med våtdräkt enligt gällande sanktioneringsregler. I motionsklass var våtdräkt frivillig. 


Hur navigerar jag i öppet vatten simning?


Svar: På Simfestivalen kommer vi ha bojar i vattnet som du ska följa under ditt lopp. Under genomgången av banan kommer bojarna presenteras och kartan kommer finnas uppsatt inför tävlingarna på bansträckningen. Tips! Ha en plan för hur du ska navigera innan loppet börjar och använd referenspunkter som berg, byggnader eller kajaker/båtar för att hålla dig på rätt kurs. 


Vad ska jag göra om jag hamnar i en trång situation med andra simmare runt omkring mig?


Svar: Försök att simma i en rät linje med armarna nära kroppen och hålla avståndet till andra simmare. Om du hamnar i en trång situation försök att ta det lugnt och undvik att få panik. Använd om möjligt andra simmare som referenspunkter och försök att simma bredvid dem. Du kan alltid stanna och låta dina medtävlande simma vidare om du känner dig trängd.


Vilka säkerhetsåtgärder har ni vidtagit?


Svar: Simfestivalen har kajaker och båtar ute på banan för allas säkerhet. Behöver du eller en medtävlande hjälp under pågående lopp ta kontakt med dessa. Vidare är alla deltagare och funktionärer är försäkrade genom Svensk Simidrotts avtal med Folksam.


Vi vill delta med vår sim/triathlon/swimrunförening hur anmäler vi oss i grupp?


Svar: Kontakta oss på info@simfestivalen.se så hjälper vi till med er anmälan!


Jag har problem med att anmäla mig, var kan jag få hjälp?


Svar: Om du har problem med att anmäla dig via RaceID rekommenderar vi dig att läsa mer på deras webb. Klicka här för att se mer!
Kontaktformulär

 
 
 

GENERAL


Martin Rogersson


PROJEKLEDARE SKURU IK 


John Sjölund


PROJEKTLEDARE NEPTUN


Maria Österwall


TÄVLINGSLEDARE


Hasse Nilsson (Tävling)

Maria Edstedt (Motion)


MARKNAD


Clara Tigerschiöld


SÄKERHETSANSVARIG


Göran Gustavsson